Tak Vás tento týden neochudím ani o moji večeři🤣Cizrna na paprice, opět velice rychlé a chutné jídlo😉
2 plechovky cizrny
cibule
pórek
sladká paprika
½ l zeleninového vývaru (bujónu)
zakysaná smetana 12%
lžíce olivového oleje
citron
sůl a pepř
Cibuli nakrájejte na drobno a orestujte ji na oleji ve větším hrnci (cca 5 minut), poté přidejte papriku a restujte ještě minutu až dvě (ne moc dlouho, aby paprika nezhořkla). Zalijte ½ litrem vývaru a nechte povařit do měkka. Mezitím obsah jedné plechovky cizrny včetně tekutiny rozmixujte dohladka tyčovým mixérem. Rozmixovaná cizrna poslouží jako super zahušťovadlo. Když je cibulka v hrnci měkká, rovněž ji spolu s vývarem rozmixujte tyčovým mixérem. Do hrnce přidejte rozmixovanou cizrnu i nerozmixovanou plechovku (slitou z nálevu) a nakrájený pórek. Opět přiveďte k varu a na mírném plameni vařte dokud pórek nezměkne. Poté sejměte z ohně, vmíchejte zakysanou smetanu a šťávu z půlky citrónu. Ochutnejte a dochuťte další citrónovou šťávou, pepřem, solí, příp. špetkou sladké papriky (pro milovníky ostrých jídel klidně chilli)