- 2 plechovky červených fazolí v nálevu
- čajová lžička olivového oleje
- šunková libová klobása Pikok/uzené Tofu
- cibule
- 1 plechovka krájených loupaných rajčat
- 3 bobkové listy
- 2čl sladké papriky
- sůl
- pepř
- popřípadě chilli
Na oleji a nepřilnavé pánvi orestujeme cibulku, po chvilce přidáme uzeninu/tofu a zaprášíme červenou paprikou. Vše zalijeme plechovkou rajčat a přidáme scezené a propláchlé fazole. Do směsy vhodíme 3 bobkové listy, sůl, pepř a popřípadě chilli. Necháme probublávat cca 10 – 15 minut (můžeme zlehka podlít vodou pokud je potřeba) a občas promícháme. Pokud se nám zdá směs kyselá (vždy záleží na použitých rajčatech, můžeme lehce dosladit třtinovým cukrem a ještě lépe trochou čekankového sirupu). Podáváme s večerním chlebíkem, žitným, nebo celozrným pečivem. Dobrou chuť
Tipy na závěr:
Bílkovinu zvedneme a chuť potrhneme, když hotový pokrm posypeme lahůdkovým droždím (pokud Vám chutná). Ostatním členům rodiny sypu nastrouhaným sýrem.
Pokud potřebuji zpotřebovat například cuketu, nebo papriky ze zahrádky ,tak do fazolí přidám.