- 1l podmáslí
- 2 vejce
- 270g špaldové celozrnné mouky
- 1čl jedlé sody
- kapka vanilkového aroma (nemusí být)
- špetka soli
- řepkový olej (max PL, na potření pánve při opékaní lívanců, pokud máte nepřilnavou pánev nemusí být)
Rozšleháme metličkou vejce s podmáslím a postupně vmícháváme sypké suroviny (mouka, sůl a jedlá soda). Pokud je vše dokonale „spojené“ ve vláčné těsto, můžeme opékát na nepřilnavé pánvi (lívanečník). Dle potřeby můžeme pomocí mašlovačky trochu potřít řepkovým olejem.
Tip na servírování: Lívance skládáme na sebe a prokládáme kousky ovoce (jablka – je podzim), můžeme sypat skořicí nakonec nahoru dáme 2 lžíce bílého jogurtu (ideálně do 3,5% tuku) poslední vrstvu ovoce a zakápneme tak PL čekankového sirupu. Dobrou chuť….