Skvělé jídlo ze zbytků!!!!Svačinka, která mě opravdu nadchla svoji jednoduchostí, ale hlavně chutí a nutričními hodnotami. Klienty učím, aby si svůj jídelníček plánovali dopředu. Nemělo by se jim stávat,že neví co budou jíst následující den. Je to důležité, jak z hlediska výživy, tak tím značně omezí plýtváním potravin. Když víte, jaká jídla budete v nejbližších dnech připravovat, už při nákupu, nemělo by se stát,že budete potraviny vyhazovatPokud,ale přesto nakoupíte větší množství jídla, než jste schopni do data spotřeby sníst, je dobré (ekonomické i ekologické) vymyslet pokrm, aby jídlo nezkončilo v koši. A přesně tak vznikl nápad na celozrnnou žemlovku. Určitě ji vyzkoušejte a budu se těšit na Vaše ohlasy, nebo dokonce fotečky. Dobrou chuť
- 5ks celozrnného toastového chleba
- 100ml light kokosového mléka
- 80ml mléka
- 1PL kokosu
- 1 velké jablko
- 1 vejce
- 20g čekankového sirupu
- 10 rozinek
- skořice
Recept: Rozkrájíme toastový chléb na menší kousky a každý kousek namočíme ve směsi kokosového a normálního mléka. Zaplníme tím dno, máslem promazané zapékací formy (já použila 20*13). Když máme upěchované první patro, do druhého patra naskláme nastrouhané jablko, rozinky, čekankový sirup, kokos, skořici a vše zakrejeme poslední vrstvou v mléku namočeného toastového chleba. Vršek pokapeme zbytkem rozpuštěného másla. Pokud Vám zbylo mléko,tak v něm rozmícháme jedno vejce a žemlovku tím zalejeme. (Pokud nezbylo,tak si do misky malinko dolijte). Pečeme cca 30 minut při 180st (horkovzduch).
Žemlovku jsem rozdělila na 4 kousky. 1ks=760kJ