nutriční poradce
Bc. Vendula Přibilová

Cizrna na paprice

Tak Vás tento týden neochudím ani o moji večeři. Recept v příspěvku…

Tak Vás tento týden neochudím ani o moji večeři🤣Cizrna na paprice, opět velice rychlé a chutné jídlo😉

2 plechovky cizrny

cibule

pórek

sladká paprika

½ l zeleninového vývaru (bujónu)

zakysaná smetana 12%

lžíce olivového oleje

citron

sůl a pepř

Cibuli nakrájejte na drobno a orestujte ji na oleji ve větším hrnci (cca 5 minut), poté přidejte papriku a restujte ještě minutu až dvě (ne moc dlouho, aby paprika nezhořkla). Zalijte ½ litrem vývaru a nechte povařit do měkka. Mezitím obsah jedné plechovky cizrny včetně tekutiny rozmixujte dohladka tyčovým mixérem. Rozmixovaná cizrna poslouží jako super zahušťovadlo. Když je cibulka v hrnci měkká, rovněž ji spolu s vývarem rozmixujte tyčovým mixérem. Do hrnce přidejte rozmixovanou cizrnu i nerozmixovanou plechovku (slitou z nálevu) a nakrájený pórek. Opět přiveďte k varu a na mírném plameni vařte dokud pórek nezměkne. Poté sejměte z ohně, vmíchejte zakysanou smetanu a šťávu z půlky citrónu. Ochutnejte a dochuťte další citrónovou šťávou, pepřem, solí, příp. špetkou sladké papriky (pro milovníky ostrých jídel klidně chilli)