nutriční poradce
Bc. Vendula Přibilová

Farmářské fazole

Super rychlá večeře plná bílkovin, kterou si určitě zamilujete…..recept v příspěvku

  • 2 plechovky červených fazolí v nálevu
  • čajová lžička olivového oleje
  • šunková libová klobása Pikok/uzené Tofu
  • cibule
  • 1 plechovka krájených loupaných rajčat
  • 3 bobkové listy
  • 2čl sladké papriky
  • sůl
  • pepř
  • popřípadě chilli

Na oleji a nepřilnavé pánvi orestujeme cibulku, po chvilce přidáme uzeninu/tofu a zaprášíme červenou paprikou. Vše zalijeme plechovkou rajčat a přidáme scezené a propláchlé fazole. Do směsy vhodíme 3 bobkové listy, sůl, pepř a popřípadě chilli. Necháme probublávat cca 10 – 15 minut (můžeme zlehka podlít vodou pokud je potřeba) a občas promícháme. Pokud se nám zdá směs kyselá (vždy záleží na použitých rajčatech, můžeme lehce dosladit třtinovým cukrem a ještě lépe trochou čekankového sirupu). Podáváme s večerním chlebíkem, žitným, nebo celozrným pečivem. Dobrou chuť

Tipy na závěr:

Bílkovinu zvedneme a chuť potrhneme, když hotový pokrm posypeme lahůdkovým droždím (pokud Vám chutná). Ostatním členům rodiny sypu nastrouhaným sýrem.

Pokud potřebuji zpotřebovat například cuketu, nebo papriky ze zahrádky ,tak do fazolí přidám.