- 500g krůtí mleté maso
- 2 vejce
- 30g jemných ovesných vloček
- 1 balení (180g) Cottage light
- česnek
- grilovací koření (dle chuti, já dávám i trochu uzené papriky)
- 2 čl worcesterové omáčky
- sůl
- pepř
Smícháme všechny ingredience v masovou směs. Směs není příliš hustá, ale je to proto, aby zůstaly karbanátky co nejvíce šťavnaté. Ze směsi vytváříme menší placky (bude se nám lépe pracovat, pokud si na každou placku namočíme ruce ve vlažné vodě). Placičky dáváme na pečící papír a pečeme na 180st v předem vyhřáté troubě z každé strany cca 20 minut (záleží na velikosti placiček). Podáváme s tím, na co máme právě chuť, ale nezapomeneme na porci zeleniny
Tip na závěr: Pokud placky obalíte před upečením v lahůdkové droždí, zvednete bílkovinovou hodnotu, ale hlavně krásně zvýrazníte chuť karbanátků – doporučuji všemi 10