nutriční poradce
Bc. Vendula Přibilová

Rychlé těstoviny z červené čočky

Já jsem dnes vůbec nic nestíhala a tak jsem zvolila nejrychlejší oběd na světě a to těstoviny z červené čočky co dům dal😉Recept v příspěvku…

Dobrou chuť, pokud právě obědváte😊Já jsem dnes vůbec nic nestíhala a tak jsem zvolila nejrychlejší oběd na světě a to těstoviny z červené čočky co dům dal😉 Ač je to velice rychlé jídlo na přípravu(opravdu, déle mi trvalo ho vyfotit😂),tak je vyvážené a moc jsem si pochutnala😊 Často slýchám, že na přípravu jídel není čas. Pokud budete vědět, jak si jídlo správně poskládat, aby mu nechyběly všechny potřebné živiny a byla to ideální porce pro Vás, tak Vám zbude spousta času na jiné aktivy😉Recept uvádím na jednu moji obědovou porci.

  • 70g neuvařených těstovin z červené čočky
  • 30g zelených oliv
  • 5ks cherry rajčátek
  • Dvě hrsti rukoly
  • 1ks sušeného rajčete v oliv oleji (13g)
  • 1PL olivového oleje
  • 80g Cottage light
  • Česnek
  • Bylinky
  • Sůl
  • Pepř

Recept: Podle návodu uvaříme těstoviny. Mezitím si na pánvičce rozpálíme olivový olej, přidáme pokrájená cherry rajčátka, olivy, sušené rajče, lehce zarestujeme a vložíme rukolu. Trochu podlejeme vodou z vařených těstovin. Po cca 3-5 minutách přidáme vařené těstoviny osolíme, opepříme, promícháme a sundáme z ohně. Dip si připravíme smícháním 80g cottage light, stroužku česneku a libovolných bylinek (já použila koriandr), soli a pepře. Dip dáme na těstoviny a můžeme podávat.